Twinkle | Digital Commerce

Bigcommerce richt zich nu ook op grote webverkopers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Bigcommerce heeft de afgelopen jaren vele tienduizenden kleinere en middelgrote webwinkeliers aan zich weten te binden. De Australische leverancier van e-commerce software richt zich voortaan ook specifiek op online retailers met grote volumes.

Onder meer Samsung, Gibson, Marvel en Schwinn maken al gebruik van Bigcommerce’ cloud-hosted enterprise platform. Veel van de features zijn ook beschikbaar in andere pakketten. Bigcommerce Enterprise onderscheidt zich vooral door de schaalbaarheid. De zoekfunctie is geoptimaliseerd voor grote productaantallen en de software biedt meer mogelijkheden voor gerichte aanbevelingen en analyse.

Magento-migranten
Bigcommerce verwelkomde vorig jaar duizenden voormalige gebruikers van Magento Go en ProStores, webwinkelsoftware waar de stekker uit ging; eigenaar ebay wilde zich concentreren op Magento Enterprise en Magento Community Edition en het beval kleinere ondernemers een migratie naar Bigcommerce aan. Inmiddels bedient die Australische partij dus zelf ook de bovenkant van de markt.

Alibaba
Afgelopen najaar sloot Bigcommerce een pact met Alibaba. Door de integratie van systemen kunnen merchants direct contact leggen met verkopers op inkoopkanaal Alibaba.com.