Twinkle | Digital Commerce

‘Google koppelt lokale diensten aan zoekmachinegebruiker’

2017-11-09
180101
  • 1:03

Google zou plannen hebben om consumenten via zijn zoekmachine te koppelen aan lokale diensten. Het wordt voor gebruikers straks gemakkelijker om in Google een elektricien en loodgieter te vinden.

Dat melden bronnen van BuzzFeed News die bekend zijn met de situatie binnen Google. De service zou over enkele weken in de Verenigde Staten worden gepresenteerd.

Boven AdWords
Nu vinden consumenten hun elektricien en loodgieter meestal via een AdWords-campagne in de zoekmachine. Volgens de nieuwssite ‘overstijgt’ de nieuwe service van Google deze advertenties en worden de lokale diensten straks meer naar voren geschoven.

Google Compare
Het is onduidelijk hoe dit er precies uit gaat zien, maar BuzzFeed News denkt aan een soortgelijke functie als Google Compare, de al bestaande vergelijker van autoverzekeringen binnen de zoekmachine (zie afbeelding).

Het is onduidelijk wanneer de service ook naar Nederland komt.

Amazon Home Services
Dat het aanbieden van lokale diensten via internet elk jaar miljarden oplevert in de VS, is ook Amazon niet ontgaan. De retailer zette zijn dienstenplatform Amazon Local Services vorige week opnieuw in de markt (‘Amazon Home Services’) met een forse uitbreiding van het eerdere serviceaanbod. Ook is het gebied waarin Amazon ‘klusjesmannen’ aan consumenten koppelt vergroot.