Twinkle | Digital Commerce

Apple verkoopt nieuwste producten alleen in webshop

2017-11-08
180101
  • 1:07

Consumenten die graag op de dag van lancering het nieuwste Apple-product in bezit willen hebben hoeven niet meer te kamperen voor de Apple Store. De retailer biedt de artikelen enkel nog online aan. ‘Een verandering in mindset’ binnen het technologiebedrijf.

Get in line online’, kondigt Apple’s retailbaas Angela Ahrendts de nieuwe manier van productpresentatie aan in een interne mailing. Deze e-mail is in handen van Business Insider:

Geen pr-stunt
Veel mensen dachten dat de lange rijen voor de Apple Store bij de lancering van bijvoorbeeld een iPhone een pr-stunt was. Nu blijkt dat Apple niet bekend wil staan als een retailer die schaarse creëert voor zijn nieuwe artikelen. Het wil elke consument in - in ieder geval - de Verenigde Staten en Groot-Brittannië online aan een product helpen.

Alleen thuisbezorgen
Het in de winkel afhalen van de online bestelde Apple Watch of nieuwste Macbook wordt in genoemde landen zoveel mogelijk beperkt. Apple wil de producten thuisbezorgen. Consumenten die in de Apple Store op zoek gaan naar de nieuwste aanwinst van het merk kunnen het item samen met een medewerker bij de ‘Kiosk’ online bestellen.

Het is onbekend of Apple zijn nieuwe productpresentatie ook in Nederland gaat doorvoeren.