Twinkle | Digital Commerce

Apple laat pakjes afhalen bij de sigarenboer

2017-05-27
180101
  • 1:07

Dankzij een samenwerking met UPS kunnen Nederlandse webshoppers voortaan MacBooks, Apple TV’s, iPads en andere producten uit de Apple Store oppikken in buurtwinkels. Het gaat om 'ophaalpunten' van Kiala, dat door UPS werd ingelijfd.

Sinds kort is het mogelijk om orders in de Nederlandse Apple Store in de buurt af te halen, schrijft iCulture vandaag op basis van een lezerstip. De Apple-nieuwssite nam de proef op de som en merkte dat er bijvoorbeeld 9 afhaalplekken in de hoofdstad worden voorgeschoteld. ‘Ongeacht de inhoud van het pakket kun je bij alle getoonde winkels terecht. Afhalen in de Apple Store Amsterdam (of in een van de andere Apple Stores) is overigens NIET mogelijk.’

Kiala
Alle getoonde locaties behoren tot het Nederlandse netwerk van het Belgische Kiala, dat alweer 3,5 jaar geleden werd overgenomen door het Amerikaanse UPS. De Kiala-punten worden omgekat tot ‘UPS Acces Points’ en de rebranding moet volgend jaar voltooid zijn. Een korte inventarisatie leert dat online Apple-kopers ook in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje gebruik kunnen maken van afhaalpunten.

Apple Watch
Met een online omzet van 46,4 miljoen euro (in 2013) bezet Apple de 28e plek in de Twinkle100. Eind deze week komt de Apple Watch in ons land te koop.