Twinkle | Digital Commerce

Hoe u Amazon het hoofd kunt bieden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

De komst van internationale marktplaatsen als Amazon en Alibaba naar Nederland lijkt onvermijdelijk. Maar wat is hun impact als ze daadwerkelijk onze markt betreden? Kunnen de huidige retailers meeliften op het succes van de e-commerce giganten of maken deze het hun juist lastiger om te overleven?

Om een duidelijk beeld te geven van de invloed van deze marktplaatsen werkt de Ecommerce Foundation in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en in opdracht van de Global E-commerce Summit aan het rapport The Rise of the Global Marketplaces: How to survive Amazon & Alibaba and the Other Giants. Hierin wordt dieper ingegaan op de geschiedenis en opkomst van de belangrijkste marktplaatsen, hun succesfactoren en verschillende strategieën die andere bedrijven kunnen gebruiken om met partijen als Amazon om te gaan.

Meningen en verwachtingen
De meningen en verwachtingen van bedrijven die (direct) aan de consument verkopen vormen de onderzoeksresultaten, die op deze site zullen worden gepubliceerd. Via de online survey [klik hier] wordt getracht inzicht te vergaren in hoe bedrijven de concurrentie met grote marktplaatsen ervaren of hoe zij hier op in denken te spelen. Welke strategie werkt volgens u het best? Negeren of samenwerken? Of direct de strijd aangaan?

Resultaten
De resultaten van het onderzoek worden op 10 juni 2015 tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona gepresenteerd. Uiteraard krijgen alle deelnemers de complete studie gratis toegestuurd.