Twinkle | Digital Commerce

Xenos opent webwinkel

2017-11-11
180101

Xenos heeft een webwinkel geopend. Vanaf vandaag is het voor consumenten mogelijk om online ruim tweeduizend producten aan te schaffen bij de retailer. Klanten kunnen hun orders thuis laten bezorgen of afhalen in een van de tweehonderd Xenos-filialen.

‘We bieden klanten maximale keuze in hoe, waar en wanneer ze bij ons winkelen met onze nieuwe webshop met thuisbezorging en afhaalpunten in meer dan 200 filialen hebben. En dat is 24/7 omnichannel’, aldus Hugo de Bie, algemeen directeur van Xenos.

Gratis inpakpapier
Xenos vraagt voor de thuisbezorging van orders onder de 30 euro een vergoeding van 2,99 euro. Boven dit bestelbedrag is de verzending gratis, net als de keuze voor click & collect. PostNL is als verzendpartner betrokken bij de e-commerce activiteiten van de Blokker Holding-dochter. De producten worden verstuurd vanuit een eigen e-fulfilmentcentrum in Waalwijk. Alle bestellingen kunnen worden aangevuld met gratis cadeaupapier.

Non-food
De webshop van Xenos werd in oktober al aangekondigd. Destijds hoopte de retailer al in januari 2015 van start te gaan met zijn e-commerce activiteiten. ‘We starten met non-food’, zei De Bie. 

Posters, kleding en kaarten
E-commerce is niet helemaal nieuw voor Xenos; op Xenos.nl was al enige tijd een link naar een posterwebshop te vinden. Ook startte de keten met andere derde partijen met de online verkoop van gedrukte kleding en een wenskaartenservice.