Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl start met afhaalservice in Oostenrijk

2017-05-27
180101
  • 1:03

Thuisbezorgd.nl wijst Oostenrijkers sinds kort op afhaalmogelijkheden voor mobiel bestelde maaltijden, als alternatief voor bezorging. Een uitrol naar Nederland lijkt niet ver weg.

Directeur Jitse Groen bevestigt de nieuwe optie aan Twinkle: ‘Het klopt dat we in Oostenrijk "afhaal" aan ons aanbod hebben toegevoegd. Over het algemeen duurt het na een dergelijke introductie niet lang tot deze ook in Nederland beschikbaar komt. Oostenrijk is voor ons een beheersbare testmarkt, in Nederland zijn wij uiteraard veel groter.’

De afhaaloptie is in de mobiele applicatie van Lieferservice.at te selecteren. Aan wie de app hier downloadt, wordt de service in het Nederlands weergegeven:

Overnames
Vorig jaar nam Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zijn grootste concurrent Lieferando.de over. Samen met het al eerder opgezette Lieferservice.de heeft de holding nu het grootste restaurantnetwerk van Duitsland, met meer dan tienduizend restaurants. Ook kocht het Nederlandse bedrijf het Poolse platform Pyszne.pl. De overnames werden mogelijk gemaakt door een kapitaalinjectie.

Thuiswinkel Awards
Thuisbezorgd.nl is dit jaar genomineerd voor drie vakprijzen bij de Thuiswinkel Awards, waaronder die voor Beste Webwinkel van Nederland. Daarnaast staat het bedrijf op de lijst met kanshebbers voor de subcategorie Levensmiddelen & Supermarkten van de Publieksprijzen XL. Morgen wordt bekend of het bedrijf deze nominaties ook verzilvert.