Twinkle | Digital Commerce

EBay verpakt en verzendt producten voor verkopers

2017-05-27
180101
  • 1:08

EBay verzorgt het inpakken en verzenden van online bestelde artikelen voor Britse externe verkopers op zijn platform. De verkopers kunnen de bij hun bestelde producten afleveren bij een Argos-vestiging in Groot-Brittannië en de rest aan eBay overlaten.

De click & drop-service wordt de komende weken getest in een geselecteerd aantal Argos-winkels. Het ‘droppen’ is gratis, waarna eBay volgens The Telegraph de kosten voor de verzending voor zijn rekening neemt. Als de dienst succesvol blijkt, worden alle zevenhonderd Argos-filialen in de UK betrokken.

Tijdverspilling
‘We hebben een service gecreëerd waarmee het voor verkopers gemakkelijker wordt om hun producten af te leveren, zodat zij zich meer kunnen richten op de groei van hun business en het bereiken van nationale en internationale kopers. In plaats van te wachten in een rij voor verzending van de artikelen’, zegt Tanya Lawler, vice president van eBay marketplaces, volgens de Britse krant.

Click & collect voor kopers
EBay biedt sinds vorig jaar een click & collect-optie in Argos-winkels voor kopers op het platform. Zij kunnen hun pakketje in alle vestigingen in het land ophalen. Zo’n 160 duizend verkopers op eBay.co.uk hebben zich inmiddels aangemeld voor deze click & collect-dienst. 90 procent van hen zijn kleine tot middelgrote spelers, aldus The Telegraph.