Twinkle | Digital Commerce

Coolblue is ‘Beste Webwinkel van Nederland’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Coolblue is vanavond in Huis ter Duin uitgeroepen tot de ‘Beste Webwinkel van Nederland 2015’. De webwinkel ontvangt de Thuiswinkel Award voor zijn obsessieve klantfocus in alle aspecten van het koopproces en diverse innovaties in 2014.

Coolblue zag de prestigieuze prijs in 2014 aan zijn neus voorbij gaan; Bol.com kreeg toen de grote eer. Dit jaar krijgt de schoorsteenmantel in het Rotterdamse kantoor er een award bij, naast de twee eerdere hoofdprijzen uit 2012 en 2013. Ook won Coolblue een Publieksprijs XL in de hoofdcategorie Elektronica & Telecom.

De jury over Coolblue:
‘Coolblue heeft met zijn obsessieve focus op klanttevredenheid ook in 2014 weer een ongekende presentatie neergezet. De jury roemt de doorvertaling van die klantgerichtheid in alle aspecten van het proces. Van de gebruiksvriendelijke responsive website, de gratis bezorgopties tot de extreem vriendelijke klantenservice. Coolblue heeft in 2014 tal van innovaties laten zien waaronder zondagbezorging en heeft zichzelf met de tv-commercial ook op eigen wijze op de kaart gezet. Door de nauwe samenwerking met leveranciers innoveren ze ook in de keten en creëren ze maximale goederenbeschikbaarheid. De jury vindt wel dat de klantfocus nog persoonlijker mag, zodat de klant niet als entiteit maar juist als individu een glimlach op het gezicht krijgt.’

Europa
Coolblue vertegenwoordigt Nederland tijdens de vierde editie van de European E-commerce Awards in de strijd om de Entrepreneurial Award. Deze prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Global E-commerce Summit van 8 tot en met 10 juni in Barcelona.

De overige vakprijswinnaars vindt u hier en de winnaars van de Publieksprijzen XL hier.

In het komende nummer van Twinkle vindt u meer over de winnaars van de Nationale Thuiswinkel Awards 2015.