Twinkle | Digital Commerce

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 verder bij FashionQlub

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

FashionQlub heeft de activa van Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 overgenomen. De drie fashion webshops van Axivate Capital gingen even voor Kerstmis failliet. Ze krijgen nu een doorstart bij FashionQlub, waarin Sanoma een belang heeft.

Dat laat curator Karst Folkerts weten aan Twinkle. Alle activa uit het drievoudige faillissement, waaronder voorraden, domeinnamen, databases en software, zijn verkocht aan FashionQlub. ‘Het idee is de webwinkels voort te zetten, 14 van de 24 betrokken werknemers behouden hun baan’, aldus Folkerts.

Financiering opgezegd
Axivate Capital, dat toen al een faillissement en doorstart van Neckermann.com achter de rug had, zag Bulls & Birds B.V., Label54 B.V. en de Blue Company Casuals B.V. (JeansOnline) in december failliet gaan. ‘De huisbankier had de financiering opgezegd, waarna er eigenlijk geen andere keus meer was’, verklaarde curator Folkerts op 9 januari aan Twinkle. Hij zei erbij dat er toen nog vier gegadigden waren voor een doorstart van de activiteiten en dat van een zogenoemde ‘pre-pack’ constructie geen sprake was.

Gevallen webspelers
Vorige week werden de onderhandelingen met FashionQlub afgerond, aldus Folkerts vandaag. Het e-commerce bedrijf van Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen, dat hoofdkantoor houdt bij Sanoma in Hoofddorp en onder andere bekend is van Goeiemode.nl, heeft een neus voor de activa van gevallen webspelers; in de afgelopen jaren werden onder andere 42hrsclub (en daarmee het ledenbestand van het failliete Brandfield.com) en ShopVIP overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Binnenkort zijn Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 aan de beurt; bestellen op de sites is nu nog niet mogelijk.

Voorraad is killing
Bas Rasker, partner van Axivate Capital, verzuchtte eerder dat de investeringsmaatschappij het ‘cashflow spel om voorraden te kunnen financieren’ niet goed genoeg heeft kunnen spelen. ‘Voorraad is killing in online fashion’, reageerde hij op deze site.