Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon wil fysiek zichtbaar zijn door overname winkels RadioShack’

2017-11-08
180101
  • 1:24
 
Amazon zou naar verluidt graag winkels van de kwakkelende elektronicaketen RadioShack overnemen, om er showrooms voor eigen producten van te maken. Zo zou de online retailer zijn fysieke zichtbaarheid willen vergroten.

Dat schrijft Bloomberg op basis van gesprekken met personen die bekend zijn met de onderhandelingen tussen RadioShack en Amazon.

Amazon ziet volgens deze personen kansen om zijn fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten uit te breiden met winkels van RadioShack (meer dan vierduizend in de VS). De vestigingen zouden eventueel ook een afhaal- en retourenlocatie voor online orders bij de pure player kunnen zijn. Of een locatie voor het testen van nieuwe technologieën als drones, schrijft Internet Retailer, dat ook speculeert over de winkelvloervulling.

Gevallen RadioShack
Naast de e-commerce gigant zijn nog twee partijen in onderhandeling over RadioShack. Het bedrijf stamt uit 1921 en was in de jaren tachtig dé winkelketen waar Amerikanen hun computer, computerbenodigdheden en gadgets kochten die elders niet te koop waren. Ironisch genoeg verkeert RadioShack al jaren in zwaar weer vanwege de concurrentie van online winkels.

Amazon’s eerste winkel
Amazon kondigde vorig jaar aan zijn eerste fysieke, permanente vestiging in New York te willen realiseren. De winkel wordt in een van de drukste straten van New York, nabij het Empire State Building, geopend. Een klein deel van Amazon’s online assortiment wordt in het magazijn opgeslagen voor same day delivery. Consumenten kunnen er hun orders afhalen en retourneren.

AmazonLockers verwijderd
RadioShack verwijderde in 2013 de kluisjeswanden van Amazon uit zijn winkels. Het bedrijf bleef enigszins vaag over de reden achter dit besluit en meldde dat de kluisjes van de concurrent niet langer bij zijn strategie zouden passen.