Twinkle | Digital Commerce

Oud-directeur Fab lanceert concurrerend platform

2017-05-27
180101
  • 1:15
Eén van de oprichters van meubelwebshop Fab lanceert in maart een nieuw designplatform met de naam Bezar. De online winkel vol industriële kunst, meubels en sieraden wordt een directe concurrent van het kwakkelende Fab.

Bradford Shellhammer richtte Fab op samen met Jason Goldberg, de huidige ceo. Shellhammer besloot het bedrijf te verlaten om uit te zoeken wat hij met zijn carrière wilde, schrijft Techcrunch. Hij komt nu met Bezar, dat ongeveer hetzelfde soort assortiment voert als Fab en zelfs teruggaat naar zijn basis: een flash sale designer site.

Flash sales
Op Bezar worden, naast een standaard aanbod van producten, elke dag honderd items van designers toegevoegd in de vaste categorieën kunst, sieraden, huis en accessoires. Tegelijkertijd worden honderd oudere items (die een dag tot drie dagen op de site hebben gestaan) weer verwijderd. De productprijs ligt tussen de vijftig en honderd dollar.

Rakuten investeert
Shellhammer heeft inmiddels een investering van 2.25 miljoen dollar binnen weten te slepen voor zijn project. Onder de geldschieters is Hiroshi Mikitani, mede-oprichter en ceo van het Japanse Rakuten.

Ontslagrondes
Fab liet in mei vorig jaar een derde van zijn personeel gaan. Vooral in het hoofdkantoor in New York werd flink gesneden in het personeelsbestand. Sinds 2013 werden in vier ontslagrondes in totaal vijfhonderd van de zevenhonderd medewerkers op straat gezet. Directeur Goldberg opende vorig jaar ook al een nieuwe website met de naam Hem. Fab bleef na die lancering gewoon open.