Twinkle | Digital Commerce

Media Markt en Saturn openen eBay-winkels

2017-05-27
180101
  • 1:25
Media Markt en Saturn werken in Duitsland samen met eBay voor de online verkoop van hun producten. De elektronicaretailers hebben een winkel geopend op het handelsplatform, waar zij bijna het gehele assortiment gaan verkopen.

‘EBay is voor Media-Saturn een zeer interessant verkoopkanaal waar 16 miljoen potentiële klanten in Duitsland toegang hebben tot ons assortiment’, vertelt Wolfgang Korsch, ceo van moederbedrijf Media-Saturn Duitsland volgens Internetworld. De verkoop op eBay komt naast de eigen webkanalen van Media Markt en Saturn te staan.

‘Nu kopen’
Media Markt start met meer dan 52 duizend producten uit het reguliere assortiment in zijn eBay-winkel. Saturn biedt meer dan 41 duizend artikelen te koop aan. Later worden meer producten aan de shops toegevoegd. Er kan niet op de items geboden worden; de producten krijgen een ‘Nu kopen’-knop. Artikelen uit speciale acties, pre-orders en producten die een lange levertijd hebben zijn uitgesloten.

Outlets
Het is de eerste keer dan Media Markt met eBay samenwerkt in Duitsland. Saturn opende in 2012 al lokale outlets voor twaalf filialen. Zij verkopen hier etalage- en demomodellen uit de eigen winkel. De nieuwe eBay-shop die deze week wordt geopend bevat ook nog nooit gebruikte producten.

Omzet
De online omzet van moederbedrijf Media Saturn is in het laatste boekjaar uitgekomen op 1,45 miljard euro, 30 procent meer dan het boekjaar ervoor. Ruim veertig procent van de online orders wordt afgehaald in winkels. Die zullen de komende jaren gemiddeld kleiner worden. Ook is het merk Saturn sinds 1 oktober verdwenen uit Nederland. De Saturn-winkels zijn in ons land getransformeerd tot vestigingen van Media Markt en ook online verwijst Saturn klanten door naar de webshop van zijn zuster.