Twinkle | Digital Commerce

Hbo-opleiding voor marketing, sales en e-commerce in de maak

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Thuiswinkel.org slaat de handen ineen met de Hogeschool TIO om een hbo-opleiding voor e-commerce, marketing en sales te ontwikkelen. Het is de eerste stap op weg naar de e-Academy die de belangenvereniging wil opzetten.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, kondigde de e-Academy eind september aan op het congres Shopping Today. ‘We willen een nieuwe standaard zetten, waarmee we e-commerce bedrijven helpen aan goede mensen’, zei hij toen. In het kader van de e-Academy zullen bestaande opleidingen worden erkend.

Specialistische beroepen
Daarnaast zal Thuiswinkel.org samen met onderwijspartijen nieuwe educatieve producten naar de markt brengen, waarvan de hbo-opleiding met de particuliere Hogeschool TIO een eerste voorbeeld is. Volgens Thuiswinkel.org is het huidige Nederlandse onderwijssysteem nog niet ingericht op de snelle, digitale realiteit. Schoolverlaters zouden te weinig worden voorbereid op de vele specialistische beroepen die de afgelopen jaren zijn ontstaan. 'Het onderwijs is absoluut niet geschikt voor de e-commerce praktijk', zei voorzitter Ed Nijpels gisteren onomwonden op de nieuwjaarsreceptie van de belangenvereniging.


Interactie met bedrijfsleven
Directeur Mark Duthler benadrukt dat Hogeschool TIO zich onderscheidt door de interactie met het bedrijfsleven. ‘De samenwerking met Thuiswinkel.org biedt ons ondersteuning op het gebied van curriculumontwikkeling. Jorij Abraham van Thuiswinkel.org is daartoe benoemd als lector e-commerce binnen TIO. Daarnaast krijgen we toegang tot een praktijknetwerk van e-commerce spelers. Op deze wijze bieden we het bedrijfsleven studenten met actuele kennis van de digitale realiteit en de relevant skills.’

Thuiswinkel.org laat weten dat pas na komende zomer verdere plannen voor de e-Academy zullen worden gepresenteerd.