Twinkle | Digital Commerce

ShopRunner sluit pact met Alipay

2017-05-27
180101
  • 1:20

ShopRunner, waarin Amerikaanse online retailers samen optrekken tegen Amazon, heeft een overeenkomst gesloten met Alipay. Honderden miljoenen Chinezen met een Alipay-account kunnen voortaan direct kopen bij webwinkels uit het ShopRunner-netwerk.

Alipay is opgericht door Jack Ma en gelieerd aan Alibaba, het Chinese e-commerce bedrijf dat onlangs zijn entree maakte op de Amerikaanse beurs. Stukje bij beetje breidde Alibaba zijn belang in ShopRunner uit; inmiddels bedraagt dat 39 procent.

Alipay’s ePass
Sinds afgelopen donderdag kunnen Chinese webshoppers met Alipay’s ePass betalen bij een eerste groep online retailers uit het netwerk van ShopRunner. Zij worden ook via de eigen kanalen van Alibaba gewezen op de mogelijkheid tot kopen bij aanbieders uit de VS. Amerikaanse producten en merken oefenen een grote aantrekkingskracht uit op Chinese consumenten, die de artikelen graag dicht bij de ‘bron’ willen bestellen.

Bezorgabonnement
Amerikanen die een account afsluiten bij ShopRunner, kunnen een jaar lang orders laten bezorgen tegen het vaste tarief van 79 dollar. Voor 8,95 dollar is een maandabonnement beschikbaar. Bekende online retailers als Toys ‘R Us, Drugstore.com, eBags, Newegg en RadioShack participeren in het concept, waarmee ze tegenwicht bieden aan Amazon (Prime). ShopRunner biedt retailpartners ook een aantal andere marketingvoordelen, waarvan akte.

Amazon
Amazon zelf probeert zijn aantrekkelijkheid voor de groeiende groep Chinese webshoppers ook te vergroten; vanaf morgen, Singles Day, kunnen zij behalve op Amazon.cn ook artikelen bestellen op de andere landensites van Amazon, bijvoorbeeld de Amerikaanse, Britse of Duitse.
 
Lees ook: