Twinkle | Digital Commerce

Fonq: nieuwe ERP-software voor verdere groei

2017-05-27
180101
  • 1:12

Fonq heeft een nieuwe ERP-oplossing geïmplementeerd die is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. De software moet ruimte bieden voor verdere groei van het webwarenhuis, laat implementatiepartner GAC weten.

Fonq is de ‘groeibriljant’ van RFS Holland Holland Holding, schreef Twinkle onlangs nog. De gerapporteerde omzet in het laatste halve boekjaar lag 25 procent hoger dan een jaar eerder. Medeoprichter en directeur Patrick Kerssemakers liet eerder al weten dat zijn bedrijf jaarlijks flink moet blijven groeien om de stevige concurrentie het hoofd te kunnen blijven bieden. Die continue groei vereist flexibiliteit.

Tot 7.500 orders per dag
Fonq maakt inmiddels gebruik van Trade+, de naam van de door GAC geïmplementeerde ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics NAV. De software verwerkt gemiddeld 2.500 orders per dag voor Fonq, met verwachte pieken van 7.500 bestellingen rond de feestdagen.

Interfaces
GAC heeft naar eigen zeggen meer dan dertig interfaces die op de bestaande oplossing waren aangesloten, met succes overgezet naar Trade+. Daarbij hebben leverancier en klant samen beschrijvingen opgesteld. Op basis van dit werk en in samenwerking met GAC, heeft Fonq de interfaces grotendeels zelf opgebouwd.

Klantenservice en analyse
De klantenservice van Fonq is overgestapt naar een servicemodule binnen Trade+. ‘Door deze afdeling functioneel volledig op te nemen binnen de NAV-implementatie is meer overzicht op alle fases van het ordertraject’, schrijft GAC. Voor analyse en rapportage werd onder andere QlikView geïmplementeerd.