Twinkle | Digital Commerce

Komst Andre Valkenburg markeert ‘nieuwe fase’ Buckaroo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Andre Valkenburg is begonnen als ceo van betaaldienstverlener Buckaroo. Volgens eigenaar Intrum Justitia markeert zijn komst een nieuwe fase voor Buckaroo, dat een tumultueuze periode achter de rug heeft.


Valkenburg is afkomstig van Infostrada Interactive. Hij was algemeen directeur bij het Amsterdamse bedrijf dat mobiele apps ontwikkelt. Volgens Buckaroo brengt hij 15 jaar ervaring in de betaalindustrie met zich mee. Het dienstverband van Valkenburg startte op 1 oktober jongstleden.

‘Goed gepositioneerd’
De nieuwe voorman schaart Buckaroo tot de top van de payment service providers (psp) in Nederland. Het bedrijf is volgens hem goed gepositioneerd om zijn ‘positie als marktleider in Nederland uit te breiden en samen met het Europese moederbedrijf Intrum Justitia de groeiende klantenkring in Europa te servicen’.

Betaalinstelling
In de zomer van 2011 kreeg Buckaroo een
vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) om te opereren als betaalinstelling. Begin 2012 nam Intrum Justitia het bedrijf over. Een paar maanden later tikte DNB Buckaroo op de vingers, omdat het bedrijf niet voldeed aan de wet. De informatievoorziening over klanten was en bleef onvolledig. Bestuurders van het bedrijf zouden banden hebben met gokbedrijven. Een voormalige topman werd als verdachte aangehouden, schreef Emerce in augustus.

Banden verbroken
Buckaroo, zelf niet verdacht in enig onderzoek, haalde afgelopen voorjaar de bezem door het bedrijf. Banden met gokbedrijven zonder licentie werden verbroken.