Twinkle | Digital Commerce

Groupon geeft mobiel cash back op boodschappen

2017-05-27
180101
  • 1:03

Groupon geeft Amerikaanse consumenten geld terug na het doen van de dagelijkse boodschappen. De mobiele app Snap fungeert als een digitale kortingsbon die klanten korting laat sparen in hun account.

Snap is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten. In de app staan producten aangegeven waarop consumenten geld terug kunnen krijgen. Na het doen van de dagelijkse boodschappen maken gebruikers een foto van hun supermarktbon om aan te tonen dat ze het ‘kortingsproduct’ daadwerkelijk hebben gekocht.

Cheque
Vervolgens wordt in de account het cash back- bedrag bijgeschreven, aldus Mashable. Bij een gespaarde 20 dollar of meer kan de klant kiezen voor uitbetaling van het bedrag in de vorm van een cheque per mail.

Traditionele kortingsmarkt
Groupon stapt met zijn nieuwe app in een vrij traditionele kortingsmarkt: de supermarkt. Amerikanen knippen nog altijd hun kortingsbonnen uit folders, maar hier wil het platform verandering in brengen. Mobile couponing is de toekomst, geeft Groupon met Snap aan. Het bedrijf startte dit jaar onder de naam Groupon Basics al met de directe verkoop van huishoudelijke producten en drogisterijartikelen in bulkverpakking. Binnenkort moeten daar kruidenierswaren bijkomen.