Twinkle | Digital Commerce

9 procent groei en Belgische site voor Wehkamp

2017-05-27
180101
  • 1:40

RFS Holland Holding (RFS) heeft de afgelopen zes maanden 7 procent meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. De teller bleef steken op 353 miljoen euro. Vlaggenschip Wehkamp noteerde een plus van 9 procent. Vandaag is de Belgische site van het webwarenhuis geopend.

RFS’s omzetgroei van 7 procent gaat gepaard met een beter rendement. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van het e-commerce concern steeg met 21 procent. Topman Gert van de Weerdhof is ‘over het geheel genomen zeer tevreden over de verbeteringen die we dit jaar zien ten opzichte van vorig jaar. Het belangrijkste is dat de investeringen in groei nu al resultaat hebben.’

Wehkamp
Wehkamp wist net geen dubbelcijferig groeipercentage te noteren. De voormalige postorderaar lanceerde eind vorig jaar een nieuwe site en vanaf vandaag kunnen Belgische webshoppers terecht op Wehkamp.be:

 

Mede door de start van Wehkamp in België verwacht RFS, de nummer 2 van de Twinkle100, de genoteerde groei in het nu lopende halfjaar te kunnen continueren. Daarna, in de zomer van 2015, opent Wehkamp in Zwolle de deuren van een revolutionair nieuw distributiecentrum, dat de groei naar verwachting verder zal stimuleren.

Fonq de groeibriljant
Fonq is de groeibriljant van RFS Holland Holding. In de eerste helft van zijn boekjaar, van april tot en met september, lagen de inkomsten van het ‘eigentijdse webwarenhuis’ 25 procent hoger dan een jaar eerder. Exacte omzetcijfers van de verschillende labels zijn niet geopenbaard. In het laatste hele boekjaar kwam de omzet van Fonq, helemaal ingelijfd door RFS, uit op 37 miljoen euro (zie interview uit Twinkle nummer 2 dit jaar).

Create2Fit en Lacent
Tegenover de genoemde groei van Wehkamp en Fonq staat krimp bij Create2Fit, het bedrijf dat werd groot gemaakt door Tom Coronel en de inmiddels vertrokken Marc Koster. De inkomsten daalden met 16 procent. RFS laat verder weten dat de omzet van de aan Wehkamp gelieerde Lacent is gedaald, als gevolg van aangescherpte voorwaarden, maar dat de winstgevendheid van de kredietpoot is verviervoudigd.