Twinkle | Digital Commerce

Zalando wil ruim half miljard ophalen met beursgang

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:25

Zalando is van plan om op 1 oktober de beursvloer in Frankfurt te betreden. De pure player wil een belang tot 11,3 procent inzetten en zo tussen de 507 miljoen en 633 miljoen euro ophalen.

Zalando kondigde de beursgang gisterenavond laat officieel aan in een persbericht (pdf). Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde partijen uit Duitsland en Luxemburg hun aandeel bemachtigen. Het gaat om 18 tot 22,50 euro per aandeel, zo staat in de prospectus (pdf).

Lange termijn
Het bedrijf heeft al een investering van 127 miljoen euro gekregen in de aanloop naar zijn beursgang. Zalando wordt momenteel gewaardeerd op 5,6 miljard euro. De retailer wil de opbrengsten van de IPO gaan gebruiken om een groei op lange termijn te kunnen bewerkstelligen, zo staat geschreven in het bericht.

Zalando's nieuwe imago
De online retailer lanceerde deze zomer een nieuwe website - ook al in Nederland live - waarin personalisatie een belangrijk thema is. Zalando wil zich profileren als een fashionable site, vertelde een woordvoerder van het bedrijf onlangs tegen Twinkle. 'In de begintijd wilden we brand awareness creëren, maar nu willen we verder inzetten op de emotie rond het merk Zalando.' Dat is onder andere te zien aan de nieuwe verzenddozen die de retailer sinds vorige maand bij klanten thuisbezorgd.

Eerste keer winst
Zalando boekte in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst winst, van 35 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2014 kwam de winst uit op 12 miljoen euro. Bij een halfjaaromzet van 1.047 miljoen euro (plus 29 procent) lag de winstmarge op 1,2 procent overall, tegenover een verliespercentage van 8,9 procent in dezelfde periode vorig jaar.