Twinkle | Digital Commerce

Fashionism.com beloont volle prijs betalende klant

2017-05-27
180101
  • 0:55
De nieuwe Amerikaanse startup Fashionism.com geeft klanten die de volle prijs voor een product betalen een gedeelte van het aankoopbedrag terug. De ‘rewards’ kunnen oplopen tot 20 procent van de bestelling.

Fashionism.com is opgericht door oud-medewerker van Ralph Lauren, Anthony Khera. Hij vindt dat consumenten die online ook buiten de uitverkoop winkelen beloond mogen worden met cash back. Het platform heeft tweehonderd partners als Bloomingdales, Saks Fifth Avenue en Asos in het bestand die deze mening delen, meldt Women's Wear Daily.

Commissie van partners
Voor elke, via Fashionism.com gedane aankoop bij een van de partners ontvangt de consument gemiddeld 7 procent van het orderbedrag terug. Dit bedrag komt voort uit de commissie die Fashionism.com opstrijkt van zijn retailpartners.

Uitbetalen via PayPal
De ‘beloning’ voor de aankoop wordt na drie werkdagen zichtbaar in de consuments account en komt na zestig dagen (in verband met mogelijke retouren) ‘vrij’. Als het Fashionism-lid 100 dollar heeft gespaard, kan het bedrag worden bijgeschreven op de eigen PayPal-account.