Twinkle | Digital Commerce

Bol.com presenteert eerste eigen app

2017-10-05
180101
  • 1:29

De eerste eigen winkelapplicatie van Bol.com is vanaf vanochtend beschikbaar in de App Store van Apple. Gebruikers vinden zowel het nieuwe als het tweedehands aanbod van Bol.com terug in de app, die is voorzien van scanfunctionaliteit voor QR-codes en barcodes.

Bol.com lanceerde jaren geleden al een 'mobiele winkel', maar het liet de bouw van apps tot op heden over aan externe ontwikkelaars.

Een op de vijf bezoeken
Smartphones tekenen inmiddels voor één op de vijf bezoeken aan Bol.com, laat de webwinkel vandaag weten, 'een stijging van 80 procent ten opzichte van vorig jaar'. Een groot pluspunt van de eigen shopping app is dat gebruikers daarmee altijd en overal toegang hebben tot hun winkelwagen, verlanglijst, facturen en bestelhistorie.

Doorzoekbaarheid
Alle ‘voordelen van de officiële Bol.com iPhone-app’ worden opgesomd op Bol.com. Behalve op het eerder genoemde wijst Bol.com onder andere op de doorzoekbaarheid van het assortiment van 8 miljoen artikelen, dankzij zoeksuggesties, zoekfilters en een bladerfunctie, en het direct bestellen binnen de app. Ook track & trace is beschikbaar, die de bekende betaalmethoden van Bol.com ondersteunt. Gebruikers kunnen verder onder meer de digitale Bomvol-folders bekijken en e-books downloaden uit hun Bol.com-bibliotheek.

Open API
Bol.com laat weten dat een app voor Android in de maak is. Het bedrijf blijft de bestaande apps van externe ontwikkelaars ondersteunen; met behulp van de 'Open API' kunnen ontwikkelaars het Bol.com-assortiment ontsluiten in hun eigen app of site. Zo zijn er al apps ontwikkeld voor het trekken van lootjes tijdens de feestdagen, het delen van verlanglijstjes met vrienden en winkelapps voor verschillende besturingssystemen.

Design op de schop
Precies drie weken geleden werd duidelijk dat Bol.com met eigen mobiele apps zou gaan komen. Die woensdag presenteerde de webwinkel een aantal structurele wijzigingen aan zijn basisdesign.