Twinkle | Digital Commerce

Uitschrijfknop nieuwsbrieven ook in Nederlandse Gmail

2017-05-27
10261
  • [nieuws]
  • 1:02

Google heeft zijn ‘uitschrijfknop’ voor onder andere commerciële e-mailnieuwsbrieven ook hier  zichtbaar gemaakt voor gebruikers van Gmail. Voortaan weten ontvangers waar ze moeten zijn als ze een nieuwsbrief niet langer willen ontvangen.

Als een verzender ergens in een e-mail een uitschrijflink heeft staan, geeft Google dat bovenin naast de naam van de verzender weer:


Een klik op op de link genereert de volgende melding:

 
Na een klik op ‘Afmelden’ verdwijnt de pop-up, maar verder gebeurt er niks; de abonnee krijgt geen bevestiging van zijn uitschrijving. Google zelf legt gebruikers uit: ‘We sturen dan een verzoek naar de afzender om je e-mailadres van de lijst te verwijderen. Zo gemakkelijk gaat dat!'
  
'Ook beter voor verzenders'
Behalve ontvangers zouden volgens Google ook verzenders profijt trekken van de centrale uitschrijfoptie, omdat nieuwsbrieven minder snel als spam gemarkeerd zullen worden.

Nog niet vlekkeloos
Uit een inventarisatie van Tweakers blijkt dat de uitschrijflink nog niet in alle Nederlandse e-mails naar behoren werkt. ‘Een nieuwsbrief met een duidelijke link “Meld U Hier Af” onderin de mail kreeg geen Uitschrijven-knop bovenaan het mailtje, waaruit blijkt dat de functie nog niet altijd vlekkeloos functioneert.’