Twinkle | Digital Commerce

ShopSavvy: half miljoen retailers in één app

2017-05-27
186183
  • 1:08

Na een recente update zijn product- en verkoopdata van ruim een half miljoen retailers te vinden in ShopSavvy. Aanbiedingen van favoriete retailers of specifieke producten worden voortaan gebundeld. Gebruikers van de app kunnen alerts ontvangen bij relevante kortingen.

ShopSavvy bundelde tot voor kort de informatie van ongeveer veertigduizend retailers, een aantal dat zeer fors is uitgebreid. Bedrijven die hun product- en prijsinfo delen met ShopSavvy, waaronder Overstock.com, Victoria’s Secret, Newegg en Target, hoeven niet te betalen voor opname in de mobiele app met scanfunctionaliteit; ShopSavvy draait op zogenoemde AdOns, contextuele advertenties waarvoor per klik 50 dollarcent in rekening wordt gebracht.

Winkel- en productniveau
ShopSavvy voorkomt nu volgens ceo John Boyd dat consumenten de folders of e-mails van tientallen retailers moeten doorspitten voor aanbiedingen; ze zijn gebundeld in een speciaal hoekje binnen de vernieuwde app (iOS, Android). ‘We ontsluiten de aanbiedingen niet alleen op winkelniveau, maar ook op het niveau van stock keeping units’, vertelt Boyd aan Internet Retailer. ‘Zo helpen we gebruikers dagelijks in hun zoektocht naar uitverkopen en speciale deals.´

Spijkerbroek volgen
Voortaan kunnen gebruikers van ShopSavvy bijvoorbeeld een spijkerbroek ‘volgen’, in de kleur en maat die ze graag willen hebben. Als de broek ergens met korting wordt aangeboden, ontvangt de volger daar desgewenst een notificatie van.