Twinkle | Digital Commerce

Losse pakketprijzen PostNL vanaf vandaag verhoogd

2017-11-11
180101
  • 0:54

PostNL heeft de standaardtarieven voor pakketverzending verhoogd. Zo ligt het basistarief voor binnenlandse pakketten vanaf vandaag 20 eurocent hoger. Ook het verzenden van aangetekende pakketten en pakketten met verzekerservice is duurder geworden.

De prijsverhogingen vallen binnen de wettelijke bandbreedtes, heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eerder vastgesteld. Voor wijzigingen aan diensten die vallen onder de Universele Postdienst (pdf), waaronder de tarifering, moet PostNL goedkeuring hebben van de toezichthouder.

Nieuwe tarieven
Voor binnenlandse pakketten is het basistarief (tot 10 kilogram) vanaf vandaag 6,95 euro. Ook het verzenden van aangetekende pakketten en pakketten met verzekerservice is dus prijziger geworden. Pakketten naar het buitenland worden alleen duurder als deze aangetekend of met verzekerservice worden verzonden.

Ophaalpakket
PostNL introduceert medio september een nieuwe dienst voor particulieren en kleine webwinkeliers. Zij kunnen straks pakjes van het ene pakketpunt naar het andere verzenden. Ophaalpakket, zoals de service is voorlopig gedoopt, is een euro goedkoper dan verzending naar een huisadres.