Twinkle | Digital Commerce

Drie kanshebbers LOEY Starters Award voor e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:45

Marten Blankesteijn van Blendle, Asbjørn Jørgensen van The Cloackroom en Bram de Zwart van 3D Hubs dingen mee naar de LOEY Starters Award voor e-commerce. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden in deze en nog vier andere categorieën.

Blankesteijn is bedenker, oprichter en ‘eindbaas’ van Blendle, dat losse artikelen van Nederlandse kranten en tijdschriften verkoopt online. Jørgensen wist met The Cloakroom een succesvol online verkoopconcept voor herenkleding op te zetten, waarover u onlangs heeft kunnen lezen in Twinkle. Met 3D Hubs claimt medeoprichter Bram de Zwart het grootste netwerk van 3D-printers ter wereld te hebben opgezet.

Vijftien jonge bedrijven
In totaal maken nog vijftien jonge bedrijven kans op de startersprijzen voor e-commerce, tech, marketing & media, education en e-health. Ze werden geselecteerd uit een lijst met bedrijven die zichzelf hadden aangemeld of door anderen werden aangedragen. De vakjury bestond uit Valentijn Bras (Scoupy), Olivier van Duijn (Marktplaats.nl), Vincent Pieterson (RTL Nederland), Peter Reinders (Lexence) en Eric van Westbroek (PostNL).

Nu is het publiek aan zet: tot 24 augustus aanstaande kan er worden gestemd op de starters en op 3 september worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de LOEY Awards uitreiking.

Leading Entrepreneur Of the Year
Jaarlijks reikt de stichting LOEY (Leading Entrepreneur Of the Year) een award uit aan de beste online ondernemer van Nederland. De prestigieuze onafhankelijke prijs werd onder andere gewonnen door Coolblue's Pieter Zwart (2012) en Zoover's Stephan Bosman (2010). Daarnaast werd de afgelopen jaren steeds één Starters Award uitgereikt aan een veelbelovende webondernemer, vorig jaar in ontvangst genomen door Scoupy's Valentijn Bras (zie eregalerij).

Startersprijzen
De stichting LOEY reikt dit jaar voor het eerst onderscheidingen uit aan startende ondernemers op deelgebieden, waaronder dus e-commerce. Voor alle startersprijzen geldt dat kanshebbers minimaal een half jaar en maximaal drie jaar bezig mogen zijn met hun onderneming en dat ze daarnaast maximaal nog één ander bedrijf mogen hebben. Winnaars mogen behalve nieuwe contacten en een bokaal ook media-aandacht tegemoet zien. Zo zal Twinkle online en in het magazine rapporteren over de LOEY Starters Awards voor e-commerce.