Twinkle | Digital Commerce

Alipay Wallet wordt mobiel winkelcentrum

2017-10-05
180101
  • 0:57

Webwinkeliers en andere geïnteresseerde verkopers kunnen een storefront bouwen in Alipay Wallet, de betaalapplicatie van e-commerce reus Alibaba. Daarmee wordt Alipay Wallet een mobiel winkelcentrum op zich.


Alizila.com, een blog over alles wat met de Alibaba Group te maken heeft, schrijft over de openstelling van Alipay’s platform. Merchants kunnen een eigen winkeltje laten bouwen voor de betaalapp, door al dan niet externe ontwikkelaars.

Duizend retailers geworven
Met Alipay Wallet kunnen Chinezen onder andere online betalingen doen in fysieke winkels, reizen boeken, maar bijvoorbeeld ook een afspraak maken bij de dokter. Sinds afgelopen juni interesseerde Alipay actief al ongeveer duizend retailers voor een eigen verkooppunt binnen de app, waaronder de Chinese websupermarkt
annex Walmart-dochter Yihaodian.

Openstelling
Door de openstelling van het platform kan voortaan iedereen die dat wil gaan verkopen in de Alipay Wallet, waaronder merchants op Alibaba’s platforms Taobao en Tmall, maar ook partijen die nog helemaal niet online verkopen. De uitbaters van de in-app storefronts krijgen de beschikking over analysetools om hun aanbod te personaliseren en aanbevelingen te doen aan Chinese gebruikers.