Twinkle | Digital Commerce

Uitstel van betaling voor bedrijf achter Snapstore

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Famous Clothes, het bedrijf achter online shopping community Snapstore en tot voor kort ShopVIP, heeft uitstel van betaling verleend gekregen. De Belgische onderneming, groot geworden met fysieke outlets, leed in zijn laatste boekjaar een verlies van drie miljoen euro.

Famous Clothes is bij onze zuiderburen vooral bekend van Cameleon, de naam waaronder al decennialang fysieke outlets te vinden zijn. Met ‘Snapstore by Cameleon’ stapte het bedrijf zeven jaar geleden ook in online uitverkopen. Naar het Franse voorbeeld van Vente-privee.com worden op Snapstore.be in kortlopende uitverkopen merkartikelen aangeboden tegen tientallen procenten korting. Een paar jaar geleden opende Famous Clothes met Famousbox.be nog een niet besloten ‘e-department store’ voor de Belgische markt.

ShopVIP
In oktober 2011 nam Cameleon de Nederlandse flash sale site ShopVIP over, die naast Snapstore bleef bestaan en mikte op Nederlandse koopjesjagers. Na een recent faillissement is ShopVIP verder gegaan onder de vleugels van FashionQlub.

Nu blijkt dat heel Famous Clothes met grote verliezen kampt. De rechtbank voor koophandel heeft het bedrijf tot in ieder geval 10 december dit jaar ‘bescherming tegen zijn schuldeisers’ gegeven, meldt de Belgische vaktitel Retail Detail. De totale schuldenlast zou in de tientallen miljoenen lopen.

Collectieve regeling
Famous Clothes krijgt de tijd om een collectieve regeling te treffen met zijn schuldeisers, waarvan ING de grootste is. Op 26 november moet duidelijk worden of de crediteuren met een voorstel instemmen.