Twinkle | Digital Commerce

‘Twitter en Fancy.com testen koopoptie in tweets’

2017-05-27
180101
  • 1:06

Twitter zou zijn gestart met het testen van een koopknop in tweets. Dat meldt Recode op basis van eigen bevindingen. Twitter werkt voor de pilot samen met Fancy.com, dat voor het eerst producten in tweets te koop aanbiedt.

Recode zag gisteren Fancy.com-tweets met productfoto’s en een ‘buy now’-knop. De commerce mogelijkheid is alleen te zien in de Amerikaanse mobiele app van Twitter. In de Nederlandse app en Twitter-website zijn alleen standaard links te vinden naar de producten op Fancy.com, ondervond Twinkle.

Checkout-pagina
De koopknop leidde maandag voor een korte periode naar een checkout-pagina binnen de Twitter-app. Later, toen Recode de functie testte, was dit niet meer in werking.

Commerce tweets
Commerce tweets, zoals de tweets met koopoptie heten, tonen een foto van het product dat door de webshop te koop wordt aangeboden, samen met een beschrijving van het item en een sectie met gerelateerde artikelen. Dat bleek uit documentatie die Recode in februari in handen kreeg. Binnen de Twitter-app kunnen volgens de documentatie vervolgens naam, adres en creditcardgegevens worden ingevoerd, waarna het product gekocht kan worden. Op een kaart kan de klant daarna zien waar zijn bestelling zich bevindt en krijgt hij updates over de verzendstatus.