Twinkle | Digital Commerce

PostNL komt eind deze zomer met ‘ophaalpakket’

2017-11-11
224142
  • 1:04

PostNL introduceert medio september een nieuwe dienst voor particulieren en kleine webwinkeliers. Zij kunnen straks pakjes van het ene pakketpunt naar het andere verzenden. Ophaalpakket, zoals de service is voorlopig gedoopt, is een euro goedkoper dan verzending naar een huisadres.

Woordvoerster Annelou van Egmond zegt dat de dienst is ‘te vergelijken met PakjeGemak, maar dan voor particulieren’.  Mensen die af en toe iets moeten versturen, waaronder kleinere webwinkeliers of Marktplaats-verkopers, kunnen PostNL’s netwerk van postkantoren en overige pakketpunten straks gaan inzetten voor aflevering. Als ze dat doen worden pakjes naar het punt gestuurd dat zich het dichtst bij de ontvanger bevindt.

Euro goedkoper
Voor zo’n 'ophaalpakket' moeten verzenders 5,95 euro gaan betalen, een euro minder dan de standaard pakketprijs die vanaf volgende maand gaat gelden; het basistarief voor binnenlandse pakketbezorging aan huis stijgt per 1 augustus met 20 eurocent tot 6,95 euro. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ging inmiddels akkoord met de prijsverhogingen, meldde Twinkle vrijdag.

Kiala
Kiala biedt Nederlandse consumenten al ruim acht jaar de mogelijkheid om producten van het ene naar het andere Kiala-punt te verzenden. De UPS-dochter breidde de dienstverlening onlangs uit; sinds kort kunnen pakjes ook naar afhaalpunten in België, Frankrijken Spanje worden gestuurd.