Twinkle | Digital Commerce

Miljard dollar groeigeld voor Flipkart

2017-05-27
225225
  • [nieuws]
  • 1:12

Flipkart, online marktleider in India, heeft een miljard dollar opgehaald met een nieuwe investeringsronde. Het bedrijf heeft de kapitaalinjectie, waarover al geruchten de ronde deden, inmiddels bevestigd op Twitter.


In zijn tweet spreekt Flipkart van een 'enorme mijlpaal'. Het gaat om de grootste investering voor een Indiaas internetbedrijf tot nu toe. De ronde werd geleid door de bestaande Flipkart-investeerders Tiger Global uit de VS en Naspers uit Zuid-Afrika. Ook Accel en DST Global participeren weer, de Government of Singapore Investment Corporation (GIC) treedt als nieuwe geldschieter toe.

Waardering
Flipkart heeft niet bekend gemaakt tegen welke concernwaardering de investering is rondgekomen. Volgens Indiase vakmedia moet de waarde van het bedrijf uit Bangalore in de buurt van 7 miljard dollar worden gezocht.

Myntra
Sinds de start in 2007 haalde Flipkart eerder 750 miljoen dollar op van investeerders, een bedrag dat in één klap bijna is verdrievoudigd. Flipkart schudt sowieso stevig aan de boom; eind mei maakte de pure player al de overname bekend van Myntra, een andere grote webspeler in India.

E-commerce in India
De Indiase e-commerce markt was afgelopen jaar goed voor zo'n 2 miljard dollar, een fractie van bijvoorbeeld de Nederlandse. Forrester Research voorspelt echter een groei van niet minder dan 50 procent per jaar, waarmee de Indiase online consumentenbestedingen in 2016 op 16 miljard dollar zouden uitkomen.

Zie ook: Video Vrijdag: opkomende e-commerce markt India (vrijdag 18 juli 2014)