Twinkle | Digital Commerce

The Cloakroom komt met showroom in Kopenhagen

2017-05-27
630537
  • 1:17

De Nederlandse e-commerce start-up The Cloakroom opent binnenkort een fysieke showroom in Kopenhagen. Deense mannen kunnen er straks persoonlijk kledingadvies ontvangen, onder het genot van een glas whisky.

Asbjørn Jørgesen en Kasper Brandi Petersen startten ruim een jaar geleden met Thecloakroom.nl. Vorig jaar augustus openden ze een showroom in de Amsterdamse Pijp. De ondernemers, die beiden een Deense achtergrond hebben, breidden vervolgens online uit naar Denemarken. Dat is inmiddels een ‘key market’ geworden, aldus Jørgesen.

Doos met drie outfits
Aan de Store Kongensgade in Kopenhagen wordt binnenkort een showroom van The Cloakroom geopend. Mannen krijgen er gratis kledingadvies van personal shoppers, zoals ze dat online ook al kunnen krijgen. Vervolgens ontvangen ze thuis een doos met items voor drie outfits, die ze kunnen passen en desgewenst retour sturen. Verzend- noch retourkosten worden de mannelijke klanten in rekening gebracht.

Outfittery
Op dit moment werkt The Cloakroom onder andere samen met de merken Hugo Boss, Tiger of Sweden, Scotch & Soda, Filippa K, Samsoe&Samsoe en Tommy Hilfiger. De Amsterdamse start-up concurreert met het Duitse Outfittery, dat dit jaar zijn Nederlandse entree maakte en vorige week een eerste fysieke vestiging opende in Hamburg.

Volgende showroom in Zweden
Net als Outfittery ontving The Cloakroom dit jaar een kapitaalinjectie voor verdere groei. De focus ligt op de Benelux en Scandinavië, lieten de oprichters eerder weten. Vandaag kondigen ze aan dat na Kopenhagen een volgende showroom in Zweden zal worden gevestigd.

Lees ook: The Cloakroom verandert huiskamer in paskamer (Twinkle 5-2014).