Twinkle | Digital Commerce

DHL Parcel brengt pakketbussen naar Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:18

DHL Parcel, tot voor kort bekend als SelektVracht, gaat pakketbussen introduceren in Nederland. Webshoppers kunnen zo’n ‘brievenbus voor pakketten’ aan of voor hun huis plaatsen om orders in te ontvangen. De kasten doen ook dienst als afhaalpunt voor retouren.

DHL laat vandaag weten dat de pakketbussen over ongeveer een jaar in ons land beschikbaar zullen komen. Het basismodel kost 99 euro, meldt het AD, maar voor 1,99 euro per maand kunnen de kasten ook worden gehuurd.

Afhalen aan huis
In Duitsland is ‘click & collect aan huis’ in korte tijd succesvol gebleken. Eind 2013 kondigde het voormalige staatsbedrijf een landelijke uitrol van de pakketkasten aan, na een kleinschalig experiment in Bonn. In onderstaande video vindt u een uitleg over de Paketkasten aan onze oosterburen:

Unieke codes
Pakketbussen bieden webshoppers de mogelijkheid om producten afgeleverd te krijgen die niet door de brievenbus kunnen, ook als de kopers niet thuis zijn. De kasten zijn te openen met unieke codes. Logixbox en LockBox bieden ins ons land overigens al soortgelijke oplossingen aan.

Packstations
Deutsche Post DHL investeerde de afgelopen jaren ook al in een andere vorm van orderontvangst, door zo’n drieduizend Packstations te plaatsen voor click & collect in Duitsland. In ons land plaatst DHL eind dit jaar de eerste 25 pakketautomaten.

Lees ook: Vervoerders sluiten pact over pakketkasten in Duitsland (1 juli 2014)