Twinkle | Digital Commerce

82 miljoen iDeal-transacties in eerste helft 2014

2017-11-11
200154
  • 1:21

Het transactievolume van iDeal groeit gestaag door, afgelopen halfjaar met 23,5 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Het aantal verwerkte betalingen in de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op 82.279.800.


Dat leert een optelsom van cijfers op de website van beheerder Currence. Hieronder ziet u de ontwikkeling van het transactievolume over de afgelopen zes maanden in beeld:

Mobiel iDeal
IDeal is in het afgelopen jaar door onder andere ING en de Rabobank beter geschikt gemaakt voor mobiel afrekenen. Het is nog altijd wachten tot die andere grootbank, ABN Amro, een geoptimaliseerde mobiele oplossing biedt voor iDeal. De betaalmethode kent groeiende concurrentie van aanbieders van achteraf betalen, waarover geen actuele cijfers bekend zijn.

Beschikbaarheid
De afgelopen dagen was de beschikbaarheid van iDeal een probleem: door een netwerkstoring bij de Rabobank was de betaalmethode zowel eergisteren als gisteren urenlang niet te gebruiken door klanten. Webwinkeliers zijn de dupe. ‘Door de blijvende storingen lijkt iDeal in de consumentbeleving mogelijk te kraken op zijn voegen’, zei beleidsadviseur Paul Alfing in maart dit jaar al bij de presentatie van een position paper van Thuiswinkel.org. Volgens de belangenvereniging kan iDeal daarom ‘niet snel genoeg worden ontkoppeld van internetbankieren’. Voor de banken zelf heeft dat niet zo’n hoge prioriteit.

Compensatie van webshoppers
Ook consumenten roeren zich inmiddels over de onbeschikbaarheid van iDeal: de Consumentenbond vindt dat banken structureel compensatie moeten bieden in het geval van grootschalige storingen. De bond roept consumenten op om mee te discussiëren over een gepaste vorm van compensatie.