Twinkle | Digital Commerce

Amazon-verlies zal verder oplopen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Amazon boekte afgelopen kwartaal een verlies van 126 miljoen dollar, tegenover 7 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verwacht dat het verlies voorlopig zal oplopen, door investeringen in hardware en logistiek.


De groei zit er nog altijd goed in bij de grootste webwinkel van de wereld. De afgelopen kwartaalomzet kwam uit op 19,3 miljard dollar, 23 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Opnieuw groeiden de inkomsten het hardst in de Verenigde Staten, waar Amazon steeds meer verdient aan streaming content en zakelijke dienstverlening.

Fire Phone
Het verlies van 126 dollar is klein vergeleken met het verwachte verlies in het nu lopende kwartaal; dat zal tussen de 420 miljoen en 810 miljoen dollar uitkomen volgens de ruime prognose van Amazon. De rode cijfers zijn onder andere het gevolg van investeringen in mobiele apparaten. Vanaf vandaag is Amazon's eerste telefoon te koop. In de Fire Phone, een nachtmerrie voor winkeliers volgens sommigen, is ook een portemonneetje gebakken: de Amazon Wallet.  

Logistiek
Amazon blijft verder investeren in logistiek. Behalve fulfilmencentra bouwt het bedrijf ook sorteercentra om meer regie op de keten te krijgen en shoppers beter te kunnen bedienen. Inmiddels is zondagbezorging op ongeveer een kwart van de Amerikaanse markt beschikbaar. Behalve bewaren en sorteren wil Amazon pakketten in de toekomst mogelijk ook zelf gaan bezorgen, om de last mile naar de klant te dichten. Daarmee zou same day delivery op grote schaal realistischer worden. Ondertussen blijft Amazon ook geld steken in robots en drones.