Twinkle | Digital Commerce

Prijs per unit moet e-commerce VS transparanter maken

2017-05-27
180101
  • 1:02

Een aantal grote Amerikaanse online retailers vermeldt binnenkort ook de prijs per unit op elke productpagina. Deze actie komt voort uit een initiatief van de New York Attorney General’s office dat het online shoppen transparanter wil maken voor consumenten.

In New York dienen fysieke winkels al de prijs per unit, bijvoorbeeld per gram, bij elk product te vermelden. Nu wil the office deze wet ook doorvoeren voor webshops, om het prijzen vergelijken voor consumenten online gemakkelijker te maken.

Aanpasperiode
Grote namen als Walmart, Costco, Walgreen en Drugstore.com zullen de komende maanden de prijzen op de productpagina’s gaan aanpassen. Uiterlijk maart volgend jaar moeten de extra prijzen vermeld staan.

Walmart als goedkoopste
Walmart startte anderhalf jaar geleden al met het noteren van de prijs per unit bij onder andere diervoederproducten, meldt Internet Retailer. Nu krijgen ook bijvoorbeeld verpakte boodschappen en cosmetica- en gezondheidsartikelen een vermelding. ‘Het echte doel is om het online shoppen zo simpel mogelijk te maken’, zegt een woordvoerder van Walmart. ‘Het moet consumenten een beter inzicht bieden van hoeveel zij besparen als zij bij ons winkelen.’