Twinkle | Digital Commerce

Outfittery opent fysieke winkel

2017-11-08
180101
  • 1:13

Outfittery, een Duitse curated shopping service voor mannen, heeft een fysieke vestiging geopend op een vliegveld in Hamburg. Het is geen pop-up store, maar een permanente concept store. De producten in de winkel zijn niet direct te koop.

De winkel van Outfittery is vandaag open gegaan. Doel is om reizende mannen, die wat tijd te spenderen hebben op Hamburg Airport, kosteloos te adviseren over hun kledingstijl. Op hun verzoek kunnen complete outfits naar hun huisadres worden gestuurd, om ze daar op het gemak te passen en eventueel te houden.

Internationale expansie
Outfittery ontving eerder dit jaar een kapitaalinjectie van 13 miljoen euro voor verdere internationale expansie. Het bedrijf, op dat moment actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, startte kort daarna met activiteiten in Nederland. De mannelijke klanten van Outfittery kunnen zich op afstand laten helpen door personal shoppers, die op basis van hun voorkeuren outfits samenstellen en toesturen. Vervolgens kunnen de mannen zelf bepalen wat ze willen houden en de rest terugsturen.

Europees marktleider
Daarmee werkt Outfittery op dezelfde manier als het Amerikaanse Trunk Club, actief sinds 2009, en de Nederlandse start-up The Cloakroom (zie Twinkle 5-2014). Outfittery heeft de ambitie om snel op te schalen het bedrijf streeft naar Europees marktleiderschap, aldus medeoprichter Julia Bösch, die eerder werkzaam was voor Zalando. Bij Outfittery zijn vele tientallen style experts werkzaam, zonder uitzondering vrouw.