Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: de allereerste online shopper

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 0:46

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een video over de ‘eerste online shoppper’.

In 1984, zeven jaar voordat het internet voor iedereen beschikbaar kwam, startte onder andere de Britse supermarktketen Tesco een proef met ‘online’ bestellen van boodschappen. Jane Snowball, 72 jaar oud, was deelnemer van deze pilot en bestelde via haar televisie alledaagse producten als eieren, margarine en cornflakes.

Tesco ontving de order van mevrouw Snowball en haalde de producten uit zijn eigen winkel, om die later bij haar te bezorgen. Bekijk op de site van The Independent hoe het online winkelen er dertig jaar geleden aan toe ging.