Twinkle | Digital Commerce

Zalando’s tweede fysieke winkel is open voor iedereen

2017-05-27
180101
  • 1:23

Zalando heeft in Frankfurt een tweede permanente fysieke vestiging geopend. Anders dan in Berlijn kan iedereen er naar binnen. In de outlet store zijn ongeveer twintigduizend verschillende producten te koop op een vloer van circa duizend vierkante meter.

De opening van Zalando’s tweede outlet ging met weinig tamtam gepaard, rapporteert Etailment. Bij de aankondiging van de winkel in Frankfurt sprak Zalando nog over een opening in de zomer, maar het voorjaar bleek haalbaar. In de outlet worden seizoensgebonden items en artikelen die ‘niet meer in optimale conditie zijn’ verkocht tegen kortingen tot 70 procent. Het assortiment bestaat deels uit retouren.

Outlet Card
Zalando’s winkel aan de Leipziger Straße in Frankfurt is zes dagen in de week tot acht uur ’s avonds open. Ruim twee jaar geleden opende de online retailer zijn eerste fysieke vestiging in Berlijn (verslag). De winkel in de Duitse hoofdstad is alleen toegankelijk voor houders van een Outlet Card, die online is aan te vragen. In ons land was het bedrijf slechts vijf dagen fysiek te bezoeken, dankzij een pop-up store in de Amsterdamse Kalverstraat afgelopen najaar.

35 pocent groei en kwaad daglicht
Zalando is de nummer 3 van de Twinkle100. Het eerste kwartaal van dit jaar werd afgesloten met een totaalomzet van 501 miljoen euro, 35 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Het bedrijf was de afgelopen tijd veel negatief in het nieuws als gevolg van een undercover-reportage in Duitsland, maar het boekte daarna wel een juridische overwinning op uitzendpartij RTL. Het mediabedrijf mag een aantal beschuldigingen over Zalando niet verder verspreiden.