Twinkle | Digital Commerce

Carrefour opent eerste losse afhaalpunt in België

2017-05-27
180101
  • 1:06

Carrefour heeft in Waterloo zijn eerste stand alone afhaalpunt geopend op de Belgische markt. Net als in ons land zijn losse drive-throughs voor boodschappen nog maar weinig gezien in België.


Vaksite Gondola.be schrijft dat alleen 'drive-in supermarkt' Wink, een initiatief van de Louis Delhaize Group, momenteel stand alone afhaalpunten voor boodschappen heeft. Ze zijn te vinden in Nossegem en Waver. Carrefour beschikte al wel over acht drives bij onze zuiderburen, maar die zijn allemaal gekoppeld aan winkels van de Franse supermarktketen.

Drive throughs in Frankrijk
In Frankrijk zijn drive-throughs voor boodschappen gemeengoed geworden, schreef Twinkle eerder. Het gaat in totaal al om zo’n tweeduizend afhaalpunten, waarvan Carrefour er enkele honderden draaiende houdt. Daarnaast zijn er nog zo’n duizend andere click & collect punten voor de boodschappen van Franse webshoppers.

Albert Heijn
Nederlandse webshoppers halen nog maar mondjesmaat boodschappen af bij losse afhaalpunten. Marktleider Albert Heijn biedt die mogelijkheid bij enkele van zijn officiële ‘Pick Up Points’. Daarnaast bieden franchisenemers van de keten afhaalpunten buiten hun winkels aan. Zo kunnen klanten van AH Voorhof boodschappen oppikken langs de snelweg A6. AH-concurrent Jumbo start later dit jaar met click & collect voor boodschappen, pure player Superdirect.com gooide onlangs de handdoek in de ring.