Twinkle | Digital Commerce

De Buren installeert eerste 'vrieskluis'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Een jaar na de introductie van gekoelde kluisjes krijgt een Plus supermarkt in Hengelo opnieuw een primeur van De Buren. Het is het eerste afhaalpunt met een ‘vrieskluis’ voor bevroren levensmiddelen.


De Buren laat op Twitter weten dat de eerste vrieskluis inmiddels in gebruik is genomen. Directeur-grootaandeelhouder Robin Dragstra sprak twee jaar geleden, bij de aankondiging van een landelijk netwerk van afhaalpunten en afhaalcentra, al over uitbreiding met koel- en vrieskluizen voor boodschappen.

Primeur
In april vorig jaar was er de primeur met koelkuizen. ‘Wij zijn wereldwijd de eerste partij die actief gekoelde kluizen voor click & collect beschikbaar stelt’, zei Dragstra destijds tegen Twinkle. ‘De investering in gekoelde kluizen is voor bedrijven uiteraard hoger dan in ongekoelde kluisjes’, erkende hij. ‘Maar bij de Buren hoeft de klant hier niets van te merken, omdat het gebruik van gekoelde kluisjes voor een supermarkt een aanzienlijke besparing kan opleveren ten opzichte van bijvoorbeeld het bemand afgeven van boodschappen.

De kosten voor vrieskluizen zijn meest waarschijnlijk nog hoger; op de site van De Buren worden de vrieskluizen van De Buren nog niet onder de aandacht gebracht.

Afhaalpunten en afhaalcentra
De Buren beschikt over eigen onbemande afhaalcentra en over afhaalpunten bij andermans fysieke winkels. Het Twentse bedrijf ontwikkelde een app voor consumenten om het afhaalgemak te bevorderen.

Paskamerproef
Sinds vorig jaar zijn afhaalpunten van De Buren onder andere te vinden in Nederlandse vestigingen van City Box, een grote verhuurder van opslagruimte. Bij een City Box in Rotterdam loopt momenteel een proef met een paskamer voor snelle retouren.