Twinkle | Digital Commerce

Uber start fietskoeriersdienst op Manhattan

2017-05-27
180101
  • 1:17

Uber start vandaag met de on demand fietskoeriersdienst UberRush op Manhattan. Uber-appgebruikers kunnen op het New Yorkse eiland een fietskoerier inschakelen om ‘items’ te laten ophalen en bezorgen.

Uber adverteert al enige tijd met een vacature voor fietskoeriers en personen die items al wandelend willen afhalen en bezorgen. De koeriers dienen 21 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een fiets of unlimited metrokaart. Zij verdienen 20 tot 30 dollar per uur met het bezorgen van de items.

Kosten
In een officieel statement over UberRush op Uber's blog staat dat de koerier via de Uber-app aan de ontvanger kan laten weten waar het reeds opgehaald item zich bevindt op het eiland. De kosten voor het bezorgen zijn verdeeld in zones. Voor elke levering binnen eenzelfde zone betaalt de klant 15 dollar. Dient het pakket in een andere zone te worden bezorgd, dan komt er steeds 5 dollar per zone bij.

Geen koop- en bezorgdienst
Uber laat duidelijk weten dat de koeriers geen artikelen aanschaffen voor de klant om die daarna te leveren. UberRush is enkel een on demand bezorgdienst. Het bedrijf wil de service allereerst gaan testen op Manhattan. Of de koeriers later ook op andere plekken zullen gaan fietsen is nog onduidelijk.

'Maybe next'
Uber is in ons land met zijn taxidienst momenteel al aanwezig in Amsterdam en Rotterdam. Tijdens het laatste M-commerce Event in Amsterdam vertelde Marko Knitel van Uber dat het ‘geen gekke gedachte’ is om met taxi’s aan e-commerce delivery te doen.