Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: Artsy als ‘de Yelp voor kunstgalerieën'

2017-05-27
180101
  • [video]
  • [nieuws]
  • 0:51

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een video van Bloomberg TV over het online kunstplatform Artsy.

Carter Cleveland, ceo van Artsy, vertelt over hoe het online platform groot is geworden in een traditionele kunstmarkt. Artsy heeft momenteel 50.000 werken in het assortiment (waarvan 21.000 online te koop staan), onder andere van bekende kunstenaars. Het platform heeft meer dan honderdduizend leden.

Cleveland is niet bang voor concurrentie van Amazon, dat vorig jaar startte met de verkoop van kunst. ‘Amazon focust zich meer op de functionele werken die worden gekozen omdat er ruimte is boven de bank in de woonkamer. De kunst op ons platform is meer voor art lovers die werk kopen vanwege het merk.’