Twinkle | Digital Commerce

Van Haren lanceert app met koop-, meet- en pasoptie

2017-11-09
180101
  • 1:43

VanHaren heeft een mobiele applicatie gelanceerd. De schoenenketen met een kleine honderdvijftig winkels biedt onder meer een schoenmaatmeter in de app. Op termijn kan de collectie virtueel mobiel worden gepast.


VanHaren kondigde zijn mobiele applicatie even geleden al aan, maar vanaf vandaag is ‘ie officieel beschikbaar. Voor het eerst is het mogelijk om bij de schoenwinkel te kopen via een mobiele app. Om te betalen met iDeal, PayPal, creditcard of onder rembours worden gebruikers naar de al langer bestaande mobiele site van de retailer geleid, aldus online specialist Monique Muller tegen Twinkle.

Eigen webshop en Wehkamp.nl
VanHaren is onderdeel van de Duitse Deichmann Groep, die in 23 landen als schoenverkoper actief is en de app ontwikkelde. VanHaren opende eind 2010 een webwinkel, die later werd voorzien van realtime voorraadinformatie in de vestigingen. Sinds een half jaar is de collectie van vanHaren ook te vinden op Wehkamp.nl. Mede daardoor werd afgelopen jaar 'dubbelcijferige omzetgroei' geboekt online.

Meer service
De genoemde online voorraadinfo wordt voortaan mobiel ontsloten via de app, die volgens Muller vooral meer service moet bieden aan klanten van vanHaren: 'De app biedt een store locator, de schoenmaatmeter, ons trendblog en een barcodescanner voor in de winkels. Men vindt er verder nog de nieuwste folders, acties, een verwijzing naar ons klantenmagazine en koppelingen naar onze accounts op Facebook en Youtube.'

Augmented reality
De applicatie biedt dus dus onder andere een oplossing voor een ‘interactieve voetmeting’ op basis van augmented reality, waar een stuk wit papier, dunne, donkere sokken en een solide donkere achtergrond voor nodig zijn. De volgende stap is dat gebruikers schoenen uit de collectie via de app kunnen passen, aldus Muller: 'De virtuele passpiegel wordt later dit jaar toegevoegd.'

Tablets
Muller laat weten dat vanHaren een speciale tablet-editie van de app wil ontwikkelen: 'Dat staat inderdaad op de planning, maar wanneer die af is, is nog niet bekend.' Dit jaar zal vanHaren ook verder gaan experimenteren met tablets op de winkelvloer. Met Hitapp.com werd daartoe al proefgedraaid in één winkel. 'Daar gaan we dit jaar verder op acteren', aldus Muller.