Twinkle | Digital Commerce

Zooplus: 35,9 miljoen euro jaaromzet in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

Zooplus heeft afgelopen jaar een totale omzet geboekt van 426,9 miljoen euro, ruim 27 procent meer dan in 2012. De Nederlandse omzet groeide met hetzelfde percentage. De Duitse online dierenwinkel zette 35,86 miljoen euro om in ons land.

Zooplus heeft na twee verliesgevende jaren in 2013 enkele miljoenen winst geboekt. Onderstaande tabel brengt de financiële prestaties over de afgelopen 6 jaren in beeld: 

Omzetontwikkeling in markten
Hieronder ziet u hoe Zooplus zich op zijn verschillende markten ontwikkelt. De omzet in de tabel telt op tot een totaal van 407 miljoen euro, de resterende twintig miljoen aan inkomsten betrof ‘overige bedrijfsopbrengsten’:

Naar een half miljard omzet
Zooplus boekte naar eigen zeggen double digit groei op al zijn belangrijke markten. Op de Duitse thuismarkt, goed voor ongeveer een derde van alle inkomsten, nam de omzet met 11 procent toe. Voor het komende jaar verwacht Zooplus een toaalomzet van ruim een half miljard euro te kunnen boeken:

Focus op bestaande markten
De focus voor 2014 ligt op de bestaande Europese markten van Zooplus. In een presentatie (pdf) bij de jaarcijfers (pdf) zegt het Duitse bedrijf zijn tweede label Bitiba in meer van zijn markten te willen uitrollen, zijn kostenstructuur verder te willen verbeteren en een nieuwe strategie te willen uitstippelen om zijn internationale logistiek te optimaliseren.

Zooplus in Nederland
Vorig jaar opende Zooplus een logistiek centrum in Polen. In Nederland is de huisdierenshop al sinds september 2008 aanwezig met een distributiecentrum in Tilburg. In 2009 werd in dezelfde stad een tweede centrum geopend voor de belevering van klanten in Frankrijk, Engeland en de Benelux. Zooplus houdt hoofdkantoor in München. Het bedrijf was vorig jaar in de race voor de titel 'Logistieke Webshop van het Jaar', maar de bijbehorende award ging naar Futurumshop.