Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop buigt zich nog over online toekomst

2017-11-08
373287
  • 1:21

Free Record Shop maakte deze week bekend verder te zullen gaan als ‘entertainment outlet store’. De keten is al begonnen met het aanbieden van muziek, films en games volgens de nieuwe formule. Free Record Shop denkt nog na over de online invulling.

Sinds de surseance van beheerder ECI en het faillissement van pakjesverwerker E-Ways, eind vorig jaar, is de Nederlandse webwinkel van Free Record Shop uit de lucht. Eigenaar ProCures, dat de Belgische tak van de entertainmentketen en boekhandelsketen Polare inmiddels failliet zag gaan, mikte op een snelle online rentree. Vooralsnog komt die er niet.

Nieuwe formule
De investeringsmaatschappij heeft een nieuwe formule uitgedacht voor Free Record Shop, dat zich gaat richten op de onderkant van de markt. In de veertig winkels worden restvoorraden van fysieke muziek-, film- en gameaanbieders tegen flinke kortingen aangeboden. ‘De vraag was er en nu is het aanbod er ook’, aldus RFS eerder deze week. Volgens ProCures is er nog altijd een grote vraag naar fysieke verkoop van entertainmentproducten.

Webshop
Over de webwinkel is nog geen besluit genomen, liet een woordvoerder gisteren weten aan RetailNews: ‘We beraden ons nog over hoe we de webshop strategisch het beste kunnen laten aanhaken op deze outletformule.’

Free Record Shop, dat een paar jaar geleden nog tot de bovenste helft van de Twinkle100 behoorde, liet de online exploitatie de afgelopen jaren over over aan ECI, dat na zijn faillissement verder ging bij Novamedia. Mogelijk neemt Free Record Shop de exploitatie weer in eigen hand.