Twinkle | Digital Commerce

Alleen nog auto’s op abonnement bij Auto.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Auto.nl is gestopt met de directe verkoop van auto’s. Op de site kunnen bezoekers voornamelijk nog auto’s leasen voor een vast bedrag per maand. Wegenbelasting, verzekering, onderhoud, banden en pechhulp zijn bij het abonnement inbegrepen.

Internetondernemer Marque Joosten lanceerde Auto.nl in januari 2011, samen met compagnon Marijn Pijnenborg. Het streven was de grootste autodealer van Nederland te worden. Door twintig van de best verkopende Nederlandse auto’s aan te bieden zei de voormalige Funda-directeur 80 procent van de markt te dekken. Aan de hand van een configurator konden webshoppers auto’s samenstellen, die Joosten via importeurs en dealers betrok. Voor hen deed Auto.nl dienst als extra afzetkanaal.

Louwman
Dat deed de site nog steeds toen Joosten zich een jaar geleden na achterblijvende verkopen terugtrok. Alle aandelen kwamen in handen van de Louwman Groep, waarmee Joosten voorheen in een joint venture samenwerkte. Louwman zette Auto.nl aanvankelijk op dezelfde voet voort, maar het vult het generieke domein nu met ‘auto’s op abonnement’. Voor de financiering wordt samengewerkt met Averus Financial Services, onderdeel van ‘Louwman-bank’ Alcredis Finance, weet Automobielmanagement.nl.

Private lease
Sinds een paar weken zijn op Auto.nl vijf automodellen te vinden die voor minimaal twee jaar kunnen worden gehuurd. Behalve de benzine zijn alle bijkomende kosten bij de private lease inbegrepen. Een aanbetaling of borg is niet verschuldigd om in te kunnen stappen. Auto.nl ziet het auto-abonnement als een variant op een telefoon- of Spotify-abonnement. De onderliggende trend is de verschuiving van bezit naar gebruik van producten en diensten. Ook autodeelplatform SnappCar (p2p) vaart daar wel bij.

Geïnteresseerden kunnen diep in de site nog een formulier vinden voor het kopen van één van de vijf automodellen. De koper wordt dan wel direct in contact gebracht met de verkopende partij, meldt Auto.nl.