Twinkle | Digital Commerce

Sears levert online orders in vijf minuten via drive through

2017-05-27
180101
  • 1:45

Warenhuisketen Sears introduceert in de Verenigde Staten een drive through afhaaloptie. Webshoppers kunnen hun bestellingen voortaan gratis ophalen bij een van de Sears-vestigingen, zonder daarbij de auto te verlaten.


Klanten van Sears kunnen in het bestelproces op Sears.com aangeven dat zij de order af willen halen bij een fysieke winkel via een drive through. Voor zo'n 'in-vehicle pickup' (video) moeten ze de Sears-app downloaden. De app reserveert alvast een parkeerplek bij het gekozen filiaal.

Vijf minuten
Bij aankomst bij de Sears-vestiging geeft de klant via de app aan dat hij is gearriveerd. Op dat moment gaat er een klok lopen die terugtelt van 5 minuten. Binnen die tijd dient een medewerker van het warenhuis de bestelling bij de auto van de klant te hebben afgeleverd. Is hij niet op tijd, dan ontvangt de consument een coupon ter waarde van 5 dollar.

Herkenbaar
The Washington Post schrijft over de manier waarop klanten hun auto via de app herkenbaar maken voor het Sears-personeel. Zo wordt bijvoorbeeld het model en de kleur van de wagen doorgegeven, vaker dan het kenteken. De gegevens kunnen naar wens worden opgeslagen in de app voor een volgend bezoek.

Verlies
Sears wil met zijn nieuwe click & collect optie meer webshoppers naar zijn winkels trekken en het winkelen ‘gemakkelijker’ maken voor consumenten. Het bedrijf zag zijn omzet met meer dan 9 procent dalen in het laatste kwartaal van 2013, iets wat volgens Sears te maken heeft met het feit dat steeds meer Amerikanen liever online kopen dan in fysieke warenhuizen. Voor het huidige kwartaal verwacht het bedrijf een omzetverlies tot 360 miljoen dollar ten opzichte van begin vorig jaar. Het is onbekend of Sears de drive through mogelijkheid al voor al zijn vestigingen beschikbaar heeft gemaakt.

Eerste warenhuis
Drive throughs worden vooral door supermarkten ingezet. Het Britse Selfrdiges claimde begin vorig jaar de primeur van deze manier van afhalen voor warenhuizen. ‘We zullen een serviceniveau bieden dat mensen mogen verwachten van Selfridges. Het zal niet alleen de eerste drive through zijn (van een warenhuis, red.), maar ook de beste’, zei multichanneldirecteur Simon Forster in mei.