Twinkle | Digital Commerce

Luxe warenhuis Selfridges komt met drive through voor weborders

2017-11-11
428144
  • 1:17

Selfrdiges claimt een primeur met een drive through voor warenhuisbestellingen. Voor deze vorm van click & collect, die zal worden getest bij het filiaal aan de drukke Londense Oxford Street, hoeft de webshopper de auto niet uit.


Selfridges, dat vier warenhuizen heeft in de UK, heeft de bouw van de drive through bevestigd in de London Evening Standard. ‘We zullen een serviceniveau bieden dat mensen mogen verwachten van Selfridges. Het zal niet alleen de eerste drive-through zijn (van een warenhuis, red.), maar ook de beste’, zegt multichanneldirecteur Simon Forster in de krant.

Investeren in e-commerce
Selfridges begon drie jaar geleden met e-commerce en investeert volgens de London Evening Standard miljoenen ponden in online verkoop. Het webassortiment, dat nu ongeveer de helft van het winkelaanbod beslaat, zal worden uitgebreid. Alleen bederfelijke waar zal straks niet te koop zijn op Selfridges.com. Volgens de krant wordt ook de bezorging verbeterd, aan de hand van een nieuwe sms-dienst.

Click & collect
De click & collect service die Selfridges onlangs introduceerde, tekent nu al voor 10 tot 15 procent van de omzet. Tot op heden kunnen afhalers dertig minuten gratis parkeren bij de vier warenhuizen, maar ze moeten wel hun auto uit om online bestellingen op te pikken. Dat hoeft niet meer als de eerste drive thourgh zal worden geopend in Edwards Mews, een straat achter Oxford Street. Geduld is nog even geboden, want naar verwachting zal de opening pas begin 2014 plaatsvinden.