Twinkle | Digital Commerce

Hema pioniert met 3D printing service op Hema.nl

2017-05-27
389218
  • [nieuws]
  • 1:30

Hema start als eerste grote retailer in ons land met een 3D printing service. Vanaf aanstaande maandag kunnen consumenten om te beginnen armbanden en kettingen van roestvrij staal, nylon en 24 karaats goud personaliseren. De levertijd bedraagt twee à drie weken.

Voor de geprinte sieraden sloot Hema, de nummer 8 van de Twinkle100, een overeenkomst met het Nederlandse bedrijf Zazzy. Bezoekers van Hema.nl kunnen straks armbanden en kettingen kiezen in een aantal types en kleuren en die vervolgens personaliseren door maximaal acht tekens in te voeren. De karakters verschijnen op een stukje roestvrij staal, dat in onbewerkte, matzwarte of vergulde vorm aan de armband en ketting is bevestigd, vertelt medeoprichter Gert Jan Spriensma van leverancier Zazzy aan de Telegraaf.

Telefoonhoesjes
Hema heeft meer plannen met 3D-printing. Binnenkort kunnen op Hema.nl ook driedimensionaal geprinte telefoonhoesjes worden besteld, dankzij een andere, niet nader genoemde leverancier. Aan de Telegraaf laat een woordvoerster weten dat de warenhuisketen graag nog meer 3D geprinte producten wil gaan verkopen, ook in het buitenland. Op dit moment staat de Amerikaanse keten Neiman Marcus internationaal bekend als voorloper op dit terrein. Op Neimanmarcus.com, dat samenwerkt met het Nederlandse Shapeways, zijn onder andere juwelen te personaliseren voor ze worden geprint.

Omzet
Met een Nederlandse online omzet van 120 miljoen euro in 2012 is Hema de nummer 8 in de Twinkle100. De keten, onderdeel van het Britse Lion Capital, heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarin de omzet met ruim 5 procent afnam. In 2013breidde Hema het aanbod op zijn website onder meer uit met een notarisservice en een zorgverzekering. Hema wil na zijn entree in Frankrijk en België ook met webshops actief worden op de Duitse, Britse en Spaanse markt.